Warmtepompen van Atlantic

Atlantic Alfea Extensa en Alfea Excellia

De Altlantic Alfea en Excellia warmtepompen uitgerust met resp. koudemiddel R32 en R410A, werd speciaal ontworpen om zo goed mogelijk aan de behoeften van thermisch comfort in nieuwbouw- en renovatiewoningen te voldoen. De Alfea onderscheidt zich door een constant hoog rendement en een laag jaarverbruik aan elektrische energie.

 

 

Een Alfea warmtepomp is geschikt voor afgifte aan:

 • Vloerverwarming: ideaal dankzij de lage watertemperaturen
 • Dynamische convectoren: ideaal voor ruimtes die bij voorkeur snel worden opgewarmd of afgekoeld zoals slaapkamers
 • Lage-temperatuur radiatoren: energiezuiniger dan klassieke radiatoren
 • Sanitair warm water: middels het type Duo met geïntegreerde boiler of door toevoeging van een driewegklep en boiler met ingebouwde warmtewisselaar

 

Kenmerken

 • Zeer energiezuinig dankzij twin rotary compressor, inverterregeling en A klasse pomp
 • Behoud van efficiency tijdens de levensduur door coaxiale warmtewisselaar
 • Snel-droogprogramma voor de vloer tijdens de bouw
 • Geavanceerde regeling (Navistem 400S)
  • Stooklijnregeling voor 1 tot 2 kringen met buitenvoeler (inbegrepen)
  • Easy Start functie voor intu.tieve en snelle configuratie
  • Stille modus voor de buitenunit
 • Geïntegreerd buffervat van 16l inclusief vuilfilter
 • Verkrijgbaar in DUO opstelling of wandmodel met losse boiler
 • Smart grid functionaliteit
 • Elektrische steunverwarming 3kW (standaard) of 6kW (optioneel)

 

De unieke coaxiale warmtewisselaar maakt de Alfea  zeer robuust en zorgt voor een constant hoog rendement over de levensduur van het product. De warmtewisselaar met geïntegreerde buffer van 16 liter en de slimme regeling ontdooien de warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. De coaxiale warmtewisselaar is ongevoelig voor vuil (vuil bezinkt in de buffer van de warmtewisselaar en kan worden afgetapt) wat het systeem efficiënt en betrouwbaar maakt. De warmtewisselaar verzekert een optimale warmte-uitwisseling met een constant rendement over de gehele levensduur van het product. De geïntegreerde buffer zorgt er tevens voor dat de warmtepomp in veel gevallen zonder extern buffervat toegepast kan worden over de gehele levensduur van het product.

 

Bediening en beheer met je smartphone

Deze serie is voorzien van de nieuwste Atlantic  bedieningsinterface. Navistem 400S met zelf aanpasbare menu’s en een Easy Start functie voor een snelle configuratie. Daarnaast kunt u optioneel gebruik maken van de Cozytouch applicatie, om via uw smartphone het thermisch comfort in uw woning te regelen, uw afwezigheden te beheren en uw verbruik te visualiseren. Weersafhankelijke regeling met buitenvoeler De warmtepomp heeft een efficiënte stooklijnregeling op basis van de gemeten temperatuur van de buitenvoeler. Hierdoor is een constante binnentemperatuur gegarandeerd.

 

Koeling

Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10C . 18C afgeven aan LTV convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 . 25W/m2).

 

atlantic-alfea-extensa-duo
atlantic-alfea-extensa-duo

Atlantic Aurea Hybrid Add-on

De Aurea Hybride add-on kan worden gekoppeld aan alle modulerende en aan/uit gestuurde cv-ketels. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten;

 • Aurea 5 R32 monobloc buitenunit
 • Hybride add-on controlbox
 • Plugwise Anna thermostaat

In deze hybride opstelling worden de cv-ketel en de warmtepomp efficiënt ingezet op de aspecten waar ze beide sterk in zijn. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte hoge energievraag) waarna de warmtepomp het over neemt om de woning gedurende de dag op temperatuur de houden (constante lage energievraag). Bij buitentemperaturen vanaf 5C kan de warmtepomp zeer goed voor comfortabele warmte in uw woning zorgen. Afhankelijk van de stroombron kunt u 30% tot 90% minder CO2 uitstoot genereren en tot 60% van het gasverbruik voor verwarming reduceren. Bij temperaturen onder 5C of een benodigde watertemperatuur boven de 55C neemt de gasketel het over, waardoor het comfort wordt gewaarborgd. De cv-ketel blijft zorgdragen voor het warm tapwater zodat u zorgeloos kunt baden en douchen.

 

De Aurea Hybride add-on heeft geen binnenunit en past daarom altijd. Dit betekent dat de cv-ketel niet verplaatst hoeft te worden en de ruimte in de woning behouden blijft. De Aurea Hybride add-on kan geïnstalleerd worden zonder dat er f-gas handelingen nodig zijn. De circulatiepomp, veiligheidsklep en automatische ontluchtingsklep zitten in het buitendeel. Alle noodzakelijk  hydraulische componenten worden standaard meegeleverd, net als een slimme thermostaat.

 

 

 

 

 

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.