Warmtepompen van CTC

CTC was de eerste die lucht-waterwarmtepompen introduceerde in 1981. Sinds 2015 legt CTC zich enkel toe op warmtepompen, met sterke focus op innovatie, kwaliteit en comfort.

CTC GSi

De CTC GSi is een bodemgebonden warmtepomp uit Zweden. Kenmerkend zijn het moderne design, gebruiksvriendelijke regeling en luxe afwerking. De CTC GSi 600 heeft een zeer efficiënte warmwaterbereiding die tot 20 liter per minuut kan leveren en meer dan 300 liter warm water in 1 afname mogelijk maakt. De CTC GSi 600 is beschikbaar in drie vermogens: De CTC GSi 608 van 8kW is vooral geschikt voor het iets kleinere huis, de CTC GSi 612 met 12kW past in een normale woning en de CTC GSi 616 levert 16kW voor de iets grotere woning.

De CTC GSi 600 heeft een geïntegreerd kleurentouchscreen met een bijgewerkte interface gekregen waarop u eenvoudig toegang hebt tot alle functies en kunt swipen en scrollen, net als op uw smartphone. Bovendien kunt u het scherm overnemen op uw tablet of mobiele telefoon. Het kleurentouchscreen heeft duidelijke symbolen met een taal naar keuze, zodat het heel eenvoudig is om verwarming en warm water in te stellen of diverse gegevens over de werking te bekijken. De ingebouwde automatische werking is weersafhankelijk geregeld en houdt rekening met zowel de binnen- als de buitentemperatuur. De CTC GSi 600 heeft ook standaard een ingebouwde internetverbinding, zodat u uw warmtepomp eenvoudig op afstand kan bedienen. Om bij het slimme huis te passen, is de GSi 600 voorbereid op verbinding met o.a. Alexa en Google Home. Hij is ook Smartgrid-Ready, wat betekent u met de GSi 600 klaar bent voor het elektriciteitsnet van de toekomst.

Met behulp van de omvormerbesturing past de CTC GSi 600 zich gedurende het hele jaar automatisch aan de veranderende warmtebehoefte van uw huis aan. Bij een grote warmtebehoefte stijgt het vermogen en bij een lagere warmtebehoefte gaat de compressor langzamer draaien en neemt het vermogen af. De CTC GSi 600 heeft een jaarrendement (SCOP) dat zo hoog is, dat hij in een jaar ruim vijf keer meer energie afgeeft dan hij verbruikt. Compressor- en koelcomponenten zitten in een aparte, geluidsdichte eenheid. De CTC GSi 600 voldoet zo aan A+++, het allerhoogste energielabel dat een warmtepomp kan krijgen.

CTC GSi 600
CTC GSi 600

 

CTC EcoAir

De CTC EcoAir 600M-reeks zijn toerentalgestuurde lucht/water warmtepompen die zich gedurende het hele jaar automatisch aanpassen aan de energiebehoefte van uw huis. Bij een grote warmtebehoefte stijgt het vermogen en bij een lagere warmtebehoefte gaat de compressor langzamer draaien en neemt het vermogen af. De constructie van de CTC EcoAir 600M serie bouwt verder op het beproefde EcoAir-concept, een van de best verkopende lucht/water warmtepompen in Zweden.

De CTC EcoAir 600M is zo efficiënt dat hij vijf keer meer energie levert dan hij verbruikt.  De vraaggestuurde automatische ontdooiing grijpt enkel in wanneer nodig, waardoor het aantal ontdooi-cycli tot een minimum beperkt blijft. Dit zorgt voor meer warmte, meer vermogen en een langere levensduur. De CTC EcoAir 600M is uitgerust met een toerentalgestuurde compressor die zich aanpast aan uw behoefte. Dat maakt ook dat hij eenvoudig te dimensioneren is en, ongeacht de grootte van het pand, is er altijd een model op maat.

De CTC EcoAir 600M wordt meestal gecombineerd met  de CTC EcoZenith i360 binnenhuismodule. Deze heeft een warmwaterbereiding die meer dan 300 liter warm water in 1 afname kan leveren. Met een kleurentouchscreen van de regeling wordt het binnenklimaat automatisch geregeld voor maximaal comfort.  Met behulp van accessoires kunt u uw verwarmingssysteem eenvoudig uitbreiden en uw zonnecollectoren, kachel met watermantel of bestaande ketel een bijdrage laten leveren in de vorm van warmte. EnergyFlex is standaard en biedt u verschillende mogelijkheden voor de toekomst op het gebied van slimme en milieuvriendelijke verwarming. Zo kan u zelfs probleemloos een zwembad aansluiten en ook in de zomer genieten van de warmte.

CTC EcoAir
CTC EcoAir

 

CTC EcoPart

De CTC EcoPart 600M-reeks zijn compacte, toerentalgestuurde warmtepompen met dezelfde prestaties en mogelijkheden als de CTC GSi, maar zonder ingebouwde regeling of warmwaterbereiding. De CTC EcoPart 600M past zich gedurende het hele jaar automatisch aan de warmtebehoefte van het huis aan. Bij een grote warmtebehoefte stijgt het vermogen en bij een lagere warmtebehoefte gaat de compressor langzamer draaien en neemt het vermogen af. Hierdoor geniet u altijd van de maximale besparing.

De CTC EcoPart 600M heeft een hoogte van slechts 775 mm en is daarom perfect te plaatsen in ruimtes met een lage plafondhoogte. De CTC EcoPart 600M is verkrijgbaar in twee vermogens, 12 en 16 kW, die voor grote warmtebehoeftes in serie geschakeld kunnen worden.

Voor een complete installatie wordt de CTC EcoPart 600M aangevuld met een van de binnenmodules CTC EcoZenith i360 of i555 Pro. De CTC EcoZenith i555 Pro biedt u vrijwel onbeperkte mogelijkheden om een flexibel verwarmingssysteem te creëren. De CTC EcoZenith i555 Pro levert bovendien zeer veel warm water, tot 40 liter per minuut. En bij een debiet van 22 liter per minuut is de capaciteit meer dan 600 liter warm water van 40 °C, wat genoeg is voor 15 douchende tieners. Voor grotere vermogens, of als u al een installatie hebt die u wilt uitbreiden, is er de regeleenheid CTC EcoLogic L/M, die uw warm water en warmtesysteem koppelt aan maximaal tien CTC warmtepompen. De regeling van de CTC EcoZenith-modules en CTC EcoLogic L/M regelen uw gehele verwarmingssysteem alsook de productie van warm water volgens uw wensen en behoeften.

 

CTC EcoPart 600M
CTC EcoPart 600M

 

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.