Warmtepompen van Daikin

Daikin is leverancier van lucht-/waterwarmtepompen en lucht-/luchtwarmtepompen. Daikin heeft een breed scala aan hybride oplossingen.

All-Electric Warmtepompen

Daikin Altherma 3

De nieuwste generatie lage temperatuur lucht-/waterwarmtepompen van Daikin heeft als productnaam Altherma 3. Deze warmtepompen zijn voorzien van Daikin’s Bluevolution technologie en bevatten R-32 koudemiddel.  Het ontwerp is in 2018 bekroond met twee gerenommeerde designprijzen: de iF Design Award en de Red Dot Design Award.

R-32 is een milieuvriendelijker alternatief voor het koudemiddel R-410A. Vergeleken met R-410A is het GWP (de mate waarin een broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde) van R-32 slechts een derde, terwijl het een veel lager koudemiddelvolume mogelijk maakt.

De Altherma 3 modellen van Daikin zijn verkrijgbaar als vloermodel en als wandmodel.

  • De vloermodellen hebben een geïntegreerde warmtapwaterboiler van 180 of 230 liter. Het formaat is gelijk aan een flinke koelkast van 165 cm, met een voetafdruk van 60 cm x 60 cm.
  • De wandmodellen leveren dezelfde verwarmingsprestaties als de vloermodellen, maar ze bevatten geen warmtapwaterboiler. Daardoor zijn ze kleiner. Wandmodellen kunnen gecombineerd worden met een losse warmtapwaterboiler. Daikin biedt zelf boilers aan tot 500 liter.
  • Wand- en vloermodellen zijn verkrijgbaar in dezelfde vermogens variërend van 4,6 tot en met 15,6 kW.
  • De SCOP-waarden van Daikin Altherma 3 (afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn:
    • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 4,4 – 4,6
    • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 3,2 – 3,4
  • De Altherma 3 modellen kunnen ook koelen

 

Daikin Altherma 3 Vloermodel
Daikin Altherma 3 Vloermodel
Daikin Altherma 3 Wandmodel
Daikin Altherma 3 Wandmodel

Hybride Warmtepompen van Daikin

Wanneer je niet volledig kunt of wilt overschakelen op all-electric warmtepomp zijn hybride oplossingen het overwegen waard. Daikin biedt een relatief breed scala aan oplossingen in het hybride segment.

 

Optie 1: Daikin Intergas Hybride Warmtepomp

Daikin omschrijft de Daikin Intergas Hybride Warmtepomp als de ideale oplossing om uw oude cv-ketel te vervangen. In dit geval zijn een warmtepomp en een nieuwe cv-ketel geïntegreerd in 1 binnenunit, die gekoppeld wordt aan een standaard split-buitenunit. Op basis van de buitentemperatuur, energieprijzen en de interne verwarmingsvraag kiest het systeem zelf voor de meest efficiënte verwarmingsmodus: cv-ketel of warmtepomp. Door de cv-ketel hoeven bestaande radiatoren (tot 80C) niet te worden vervangen, want een verwarmingsvermogen tot 27kW is beschikbaar.

Daikin Intergas Hybride Warmtepomp

Daikin Intergas Hybride Warmtepomp

 

Optie 2:  Daikin Intergas Hybride Monobloc

Bovenstaande hybride constructie met een nieuwe cv-ketel en een kleine warmtepomp is ook uit een losse cv-ketel en warmtepomp op te bouwen. Dit noemt Daikin Intergas Hybride Monobloc. De buitenunit is dan geen split (maar een monobloc), het vermogen van de warmtepomp is beperkt tot 4kW en ook is koelen niet mogelijk. Deze oplossing vraagt echter wel een kleinere investering dan de vorige optie. Ook is minder binnenruimte vereist, omdat de volledige warmtepomp in het monobloc-buitendeel zit.

 

binnenunit Intergas Hybride Monobloc
Binnenunit Intergas Hybride Monobloc
Monobloc Add-On
Buitenunit Intergas Hybride Monobloc

 

Optie 3. Daikin Monobloc Add-on Warmtepomp

Als derde optie biedt Daikin de Daikin Monobloc Add-on Warmtepomp. Hiermee kunt u uw huidige cv-ketel behouden, en daarmee een hybride opstelling realiseren, door de koppeling met de monobloc buitenunit.

 

Monobloc Add-On
Monobloc Add-On

 

Optie 4. Daikin Altherma 3 wandmodel in hybride opstelling

Ook de Altherma 3 modellen kunnen ook als hybride worden geplaatst, in samenwerking met een cv-ketel. Omdat de cv-ketel in die situatie het warmtapwater blijft verzorgen, is een geïntegreerde warmtepompwaterboiler niet nodig. Dezelfde woning kan bovendien verwarmd worden met een kleiner vermogen dan bij all-electric, omdat de cv-ketel een deel van het vermogen levert.

 

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.