Warmtepompen van Intergas

In de afgelopen 50 jaar is Intergas uitgegroeid tot marktleider op het gebied van de ontwikkeling van hoog rendement cv-ketels. Intergas gelooft echter in een toekomst waarin ruimte is voor meerdere warmte-oplossingen naast elkaar, waaronder geavanceerde oplossingen als all electric en hybridetoestellen.

 

Intergas Xource 7kW

Met het Intergas Xource warmtepompsysteem presenteert Intergas haar eerste All-electric oplossing. Het Intergas Xource warmtepompsysteem is bedoeld voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater.

Deze lucht/water warmtepomp wint energie uit de buitenlucht en bestaat uit:

  • De binnenunit (Xource),
  • De buitenunit (Xource 7 kW lucht/water warmtepomp),
  • Het boilervat met 200 liter (IGC200) of 300 liter (IGC300) inhoud.

Het binnendeel van de Xource is een volledig in eigen beheer ontwikkeld met een aantal zeer herkenbare Intergas features. Het binnendeel zorgt voor de koppeling en aansturing tussen de warmtepomp, de centrale verwarming en tapwatervoorziening.  Het buitendeel, de lucht/water warmtepomp is een zogenoemd monobloc. Bij een monobloc-warmtepomp zijn alle onderdelen ingebouwd in één buitenunit die wordt verbonden aan het centrale verwarmingssysteem. Voor het gebruik van de bereiding van warm tapwater is er keuze uit voorraadvaten met 200 of 300 liter inhoud.

De Xource is voorzien van twee elektronisch modulerende circulatiepompen, een ingebouwd expansievat en een back-up heater. De back-up heater zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt wanneer het monobloc niet voldoende warmte kan leveren. Dit is mogelijk bij extreem lage buitentemperaturen of bij een dusdanige hoge temperatuur die buiten het bereik van het monobloc valt.

 

Intergas Xource
Intergas Xource

 

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.