Warmtepompen van Inventum

Inventum is leverancier van ventilatieluchtwarmtepompen

Ventilatieluchtwarmtepompen

Inventum Modul-AIR Blue

De Modul-AIR Blue is een ventilatiewarmtepomp die zowel verwarmt als koelt. Een all-electric oplossing voor ventilatie, verwarming, warm tapwater én koeling. Deze warmtepomp gebruikt de opgewarmde ventilatielucht in de woning als energiebron en heeft hierdoor geen buitenunit nodig.

Afhankelijk van het warmteverlies is deze ventilatiewarmtepomp geschikt voor woningen en appartementen tot circa 180 m² en kan bij zowel natuurlijke toevoer (d.m.v. raamroosters, ventilatietype C) als bij mechanische toevoer (balansventilatie, ventilatietype D) worden toegepast. De actieve koelfunctie in deze ventilatiewarmtepomp gebeurt via vloerkoeling of met een combinatie van vloerkoeling en luchtkoeling via de ClimateControl module.

De ClimateControl module zuigt verse buitenlucht aan, filtert deze en door middel van de Modul-AIR Blue wordt de lucht verwarmd of gekoeld en via de inblaaskanalen verspreid in de woning. De module is compact, makkelijk te installeren en energiezuinig. Standaard wordt een luchtfilter meegeleverd die de lucht filtert op grofstof, fijnstof en pollen.

 

INVENTUM ModulAIR Blue
INVENTUM Modul-AIR Blue
INVENTUM ClimateControl
INVENTUM ClimateControl

 

Inventum Modul-AIR Red

De Modul-AIR Red is een all-electric lucht/water ventilatiewarmtepomp die ventilatielucht als energiebron gebruikt. Er is alleen elektriciteit nodig voor de warmtebehoefte (centrale verwarming en tapwater) van uw woning. De warmtepomp gebruikt niet meer stroom dan nodig door het gebruik van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen precies afstemt op de warmtevraag in de woning. Daarnaast heeft deze ventilatiewarmtepomp geen buitenunit, waardoor deze eenvoudig in huis geplaatst wordt. Geen buitenunit betekent ook geen risico op geluidsoverlast voor de buren.

De Modul-AIR Red is geschikt voor woningen waar mechanisch geventileerd (ventilatietype C) wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox (MV-box). De Modul-AIR Red vervangt de MV-box en wint de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht van 20°C wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

De ClimateControl module combineer je met de Modul-AIR Red of Modul-AIR Blue ventilatiewarmtepomp in woningen met balansventilatie (ventilatietype D). Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt tenslotte via de inblaaskanalenkanalen de verschillende verblijfsruimten ingeblazen.

 

INVENTUM Modulair RED
INVENTUM Modul-AIR Red
INVENTUM ClimateControl
INVENTUM ClimateControl

 

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.