Warmtepompen van NIBE

In Nederland levert NIBE een breed en onderscheidend assortiment lucht/water, water/water en ventilatielucht/water warmtepompen voor hybride en all-electric oplossingen in nieuwbouw én bestaande bouw. NIBE Energietechniek wil ook op het gebied van service en klanttevredenheid een leidende positie innemen.

 

Bodemwarmtepompen van NIBE

 

NIBE S1255

Slimme modulerend bodemwarmtepomp met geïntegreerde boiler

De NIBE S1255 is een modulerende bodemwarmtepomp (ook wel water/water warmtepomp genoemd) met een geïntegreerde boiler. De NIBE S1255 is leverbaar in drie vermogenscategorieën: 1,5–6 kW, 3–12 kW en 4–16 kW. Hij past zich het hele jaar automatisch aan aan de verwarmingsbehoefte van je huis. Al bijna 40 jaar heeft NIBE ervaring met bodemwarmtepompen en biedt je daardoor een breed productassortiment op dit gebied. De NIBE S1255 heeft een hoog seizoensgebonden rendement (SCOP), waardoor de bedrijfskosten relatief gunstig zijn. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet. Zowel PVT panelen, aquathermie, en uiteraard ook een horizontale-, verticale gesloten of open bodemcollector kan dienen als bron voor de water/water warmtepomp van NIBE.

 

NIBE-S1255
NIBE-S1255

NIBE S1155

Slimme modulerend solo bodemwarmtepomp

De NIBE S1155 is een modulerende bodemwarmtepomp (ook wel water/water warmtepomp genoemd) zónder ingebouwde boiler, die slechts een beperkte inbouwhoogte vergt. Je kunt hem, afhankelijk van gezinsgrootte en watergebruik, combineren met een tapwaterboiler, variërend van 200 tot 1.000 liter. De NIBE S1155 past zich het hele jaar automatisch aan aan de verwarmingsbehoefte van je huis. Al bijna 40 jaar heeft NIBE ervaring met bodemwarmtepompen en biedt je daardoor een breed productassortiment op dit gebied. De NIBE S1155 is leverbaar in drie vermogenscategorieën: 1,5–6  kW, 3–12 kW, 4–16 kW en 6-25 kW. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet. Zowel PVT panelen, aquathermie, en uiteraard ook een horizontale-, verticale gesloten of open bodemcollector kan dienen als bron voor de water/water warmtepomp van NIBE.

De NIBE S1155 is bijvoorbeeld te combineren met de  RSV300(x). Dit is een indirect verwarmde spiraalboilers met een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Dit model is leverbaar in drie varianten met een inhoud van 186, 272 of 280 liter. Alle uitvoeringen zijn zeer onderhoudsarm, omdat er geen anode aanwezig is. Alle boilers zijn ontwikkeld voor toepassing in een duurzame warmtepompinstallatie met een NIBE bodem- of lucht/water warmtepomp. Door de relatief geringe hoogte heeft dit model veel  opstelmogelijkheden.  Model RSV wordt verticaal geplaatst. Door een isolatieschaal van polyurethaan (PUR) zijn de boilervaten goed geïsoleerd en verliezen ze weinig energie.

 

NIBE S1155
NIBE S1155

 

Lucht/water warmtepompen van NIBE: Monoblock

 

NIBE S2125

Breed inzetbare monoblock lucht/water warmtepomp: verwarmingswater tot 75C

De NIBE S2125 is een modulerende lucht/water warmtepomp. S2125 is een monoblock. Bij een monoblock zit het volledige koelcircuit van de lucht-waterwarmtepomp in de buitenunit, en lopen er leidingen met warm water van buiten naar binnen. Het alternatief is een zogeheten lucht/water split-systeem, zoals de NIBE AMS10 en AMS20. Bij een split-systeem is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit, en loopt er koelvloeistof door de leidingen.

NIBE S2125 is leverbaar in twee vermogens en kan worden gecombineerd met diverse (all-in-one) binnenunits, zoals de NIBE VVM S320. De NIBE VVM S320 beschikt over 180 liter tapwater en is een complete, gebruiksklare oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Wil je echter een grotere hoeveelheid tapwater, dan is ook een combinatie met  een losse regelunit (zoals de NIBE SMO S40) en een losse tapwaterboiler mogelijk (zoals RSV300 met 280 liter tapwater).

De NIBE S2125 is een van de stilste lucht/water warmtepompen in de markt. Een maximale cv-aanvoertemperatuur van liefst 75 °C  zorgt voor een breed inzetbaar temperatuurbereik. Dat betekent dat hij ook prima toepasbaar is in bestaande woningen, mét behoud van het bestaande afgiftesysteem met radiatoren. Door de toepassing van een natuurlijk koudemiddel (propaan) onderscheidt hij zich bovendien door een zeer lage GWP-waarde (Global Warming Potential) van slechts 3.

Via de complete binnenunits en regelunits is er ook de mogelijkheid om hem via een app op je smartphone of tablet te bedienen. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet.

 

NIBE S2125-12
NIBE S2125-12

 

 

NIBE F2120

Monoblock lucht/water warmtepomp met SCOP van 5,0

De NIBE F2120 is een zeer efficiënte modulerende lucht/water warmtepomp. Bovendien is dit model een van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt. F2120 is een monoblock. Bij een monoblock zit het volledige koelcircuit van de lucht-waterwarmtepomp in de buitenunit, en lopen er leidingen met warm water van buiten naar binnen. Het alternatief is een zogeheten Split, zoals de NIBE AMS10. Bij Split is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit, en loopt er koelvloeistof door de leidingen.

NIBE F2120 past zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van het gebouw aan. Dat noemen we moduleren. Het resultaat is een SCOP (= seizoensgebonden rendement) van rond de 5,0. Dit betekent dat de warmtepomp op jaarbasis meer dan vijf keer zoveel warmte levert als een elektrische verwarming met hetzelfde energieverbruik.  NIBE levert de F2120 in vier uitvoeringen met verschillende vermogens. De warmtepomp levert bij buitentemperaturen tot -25°C een aanvoertemperatuur tot wel 63°C. De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65°C. Bij de productontwikkeling is door NIBE veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluidsniveau.

De NIBE F2120 is bijvoorbeeld te combineren met de  RSV300(x). Dit is een indirect verwarmde spiraalboilers met een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Dit model is leverbaar in drie varianten met een inhoud van 186, 272 of 280 liter. Alle uitvoeringen zijn zeer onderhoudsarm, omdat er geen anode aanwezig is. Alle boilers zijn ontwikkeld voor toepassing in een duurzame warmtepompinstallatie met een NIBE bodem- of lucht/water warmtepomp. Door de relatief geringe hoogte heeft dit model veel  opstelmogelijkheden.  Model RSV wordt verticaal geplaatst. Door een isolatieschaal van polyurethaan (PUR) zijn de boilervaten goed geïsoleerd en verliezen ze weinig energie.

Naast de buitenunit en de tapwaterboiler is ook een zogeheten ‘regelunit’ nodig. De NIBE SMO S40 verbindt de NIBE lucht/water warmtepompen en de aangesloten binneninstallatie. De regelunit stuurt het geheel aan tot een compleet klimaatsysteem voor woningen. Door één regelunit kunnen maximaal acht NIBE lucht/water warmtepompen worden aangestuurd.

 

NIBE F2120-16
NIBE F2120-16

 

 

NIBE F2040

Allround monoblock lucht/water warmtepomp van NIBE voor de woningbouw

De NIBE F2040 is een modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Bij een monoblock zit het volledige koelcircuit van de lucht-waterwarmtepomp in de buitenunit, en lopen er leidingen met warm water van buiten naar binnen. Het alternatief is een zogeheten Split, zoals de NIBE AMS10. Bij Split is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit, en loopt er koelvloeistof door de leidingen.

NIBE levert deze warmtepomp in vier verschillende uitvoeringen met een maximaal vermogen van 6,8 tot 16 kW. F2040 kan worden gecombineerd met diverse (all-in-one) binnenunits, zoals de NIBE VVM S320. De NIBE VVM S320 beschikt over 180 liter tapwater en is een complete, gebruiksklare oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Wil je echter een grotere hoeveelheid tapwater, dan is ook een combinatie met  en losse regelunits (zoals de NIBE SMO S40) en een losse tapwaterboiler mogelijk (zoals RSV300 met 280 liter tapwater).

NIBE F2040 kan met een (bestaande) cv-ketel ook uitstekend worden gecombineerd in een hybride installatie. Door de monoblock-uitvoering mag elke vakbekwame installateur deze warmtepomp zonder F-gassencertificaat installeren. Via de complete binnenunits en regelunits is er ook de mogelijkheid om hem via een app op je smartphone of tablet te bedienen. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet.

 

NIBE F2040-12
NIBE F2040-12

 

 

Lucht/water warmtepompen van NIBE: SPLIT

 

NIBE AMS10

Allround SPLIT lucht/water warmtepomp tot 16kW voor de woningbouw

De NIBE AMS 10 is een modulerende SPLIT lucht/water warmtepomp. Het assortiment omvat vier uitvoeringen met een maximaal vermogen van 6,8 tot 16 kW. Bij Split is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit, en loopt er koelvloeistof door de leidingen. Dit is anders dan bij een monoblock; daar zit het volledige koelcircuit van de lucht-waterwarmtepomp in de buitenunit, en lopen er leidingen met warm water van buiten naar binnen.  Ten opzichte van een Monoblock is de buitenunit van een Split kleiner en lichter, waardoor deze aan de gevel kan worden gemonteerd. Dat kan bij een monoblock niet. Hoewel de prestaties vergelijkbaar zijn, is een SPLIT meestal ook iets voordeliger in aanschaf.

AMS10 kan worden gecombineerd met diverse (all-in-one) binnenunits, zoals de NIBE BA-SVM. De NIBE BA-SVM beschikt over 180 liter tapwater en is een complete, gebruiksklare oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Wil je echter een grotere hoeveelheid tapwater, dan is ook een combinatie met  en losse regelunits (zoals de NIBE SMO S40 of SHB10) en een losse tapwaterboiler mogelijk (zoals RSV300 met 280 liter tapwater).

De AMS10 is dus ook te combineren met de  RSV300(x). Dit is een indirect verwarmde spiraalboilers met een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Dit model is leverbaar in drie varianten met een inhoud van 186, 272 of 280 liter. Alle uitvoeringen zijn zeer onderhoudsarm, omdat er geen anode aanwezig is. Alle boilers zijn ontwikkeld voor toepassing in een duurzame warmtepompinstallatie met een NIBE bodem- of lucht/water warmtepomp. Door de relatief geringe hoogte heeft dit model veel  opstelmogelijkheden.  Model RSV wordt verticaal geplaatst. Door een isolatieschaal van polyurethaan (PUR) zijn de boilervaten goed geïsoleerd en verliezen ze weinig energie.

NIBE AMS10 kan met een (bestaande) cv-ketel ook uitstekend worden gecombineerd in een hybride installatie. Via de complete binnenunits en regelunits is er ook de mogelijkheid om hem via een app op je smartphone of tablet te bedienen. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet.

 

NIBE AMS 10-8
NIBE AMS 10-8

 

NIBE AMS20

Allround SPLIT lucht/water warmtepomp tot 7,5kW voor de woningbouw

De NIBE AMS 20 is een modulerende SPLIT lucht/water warmtepomp. De warmtepomp heeft een maximaal vermogen van 7,5 kW. Bij Split is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit, en loopt er koelvloeistof door de leidingen. Dit is anders dan bij een monoblock; daar zit het volledige koelcircuit van de lucht-waterwarmtepomp in de buitenunit, en lopen er leidingen met warm water van buiten naar binnen.  Ten opzichte van een Monoblock is de buitenunit van een Split kleiner en lichter, waardoor deze aan de gevel kan worden gemonteerd. Dat kan bij een monoblock niet. Hoewel de prestaties vergelijkbaar zijn, is een SPLIT meestal ook iets voordeliger in aanschaf.

De AMS20 is te combineren met de RSV300(x) of RSV200. Dit zijn een indirect verwarmde spiraalboilers met een boilervat en een verwarmingsspiraal van roestvaststaal. Dit model is leverbaar in drie varianten met een inhoud van 186, 272 of 280 liter. Alle uitvoeringen zijn zeer onderhoudsarm, omdat er geen anode aanwezig is. Alle boilers zijn ontwikkeld voor toepassing in een duurzame warmtepompinstallatie met een NIBE bodem- of lucht/water warmtepomp. Door de relatief geringe hoogte heeft dit model veel  opstelmogelijkheden.  Model RSV wordt verticaal geplaatst. Door een isolatieschaal van polyurethaan (PUR) zijn de boilervaten goed geïsoleerd en verliezen ze weinig energie.

NIBE AMS20 kan met een (bestaande) cv-ketel ook uitstekend worden gecombineerd in een hybride installatie. Via de complete binnenunits en regelunits is er ook de mogelijkheid om hem via een app op je smartphone of tablet te bedienen. De S-serie beschikt over geïntegreerde wifi, zodat het eenvoudig onderdeel uitmaakt van je Smart Home. Via de slimme technologie regel je automatisch het binnenklimaat en heb je de volledige controle via je smartphone of tablet.

NIBE AMS 20-6

NIBE AMS 20-6

 

 

Ventilatielucht/water warmtepompen van NIBE

 

NIBE F470

All-in-one ventilatielucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler

De NIBE F470 is een ventilatielucht-warmtepomp die een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie (type D), cv-verwarming en warmtapwater. Hij wint hiervoor warmte terug uit ventilatielucht. De warmtepomp heeft een fraai uiterlijk en is door zijn complete uitvoering snel en eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen en appartementen. F470 heeft een ingebouwde boiler van 170 liter, een elektrische verwarmingselement, een circulatiepomp, ventilatoren en een gebruiksvriendelijke regeling met kleurendisplay. Hij kan worden aangesloten op elk afgiftesysteem, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Bij voorkeur werkt het afgiftesysteem met lage watertemperaturen.

 

NIBE F470
NIBE F470

 

NIBE F370

All-in-one ventilatielucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler

De NIBE F370 is een ventilatielucht-warmtepomp die een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie (type C), cv-verwarming en warmtapwater. Hij wint hiervoor warmte terug uit ventilatielucht. De warmtepomp heeft een fraai uiterlijk en is door zijn complete uitvoering snel en eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen en appartementen. F370 heeft een ingebouwde boiler van 170 liter, een elektrische verwarmingselement, een circulatiepomp, ventilatoren en een gebruiksvriendelijke regeling met kleurendisplay. Hij kan worden aangesloten op elk afgiftesysteem, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Bij voorkeur werkt het afgiftesysteem met lage watertemperaturen.

NIBE F370
NIBE F370

 

NIBE F750

All-in-one modulerende ventilatielucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler

De NIBE F750 is een modulerende ventilatielucht-warmtepomp die een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie (type D), cv-verwarming en warmtapwater. Hij wint hiervoor warmte terug uit ventilatielucht. Met behulp van een accessoire is het bovendien mogelijk toevoerlucht voor te verwarmen. Het moduleren van de warmtepomp zorgt ervoor dat de levering van warmte perfect wordt afgestemd op de vermogensvraag. Dat waarborgt een hoog rendement. De warmtepomp heeft een fraai uiterlijk en is door zijn complete uitvoering snel en eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen en appartementen. F750 heeft een ingebouwde boiler van 180 liter, een elektrische verwarmingselement, een circulatiepomp, ventilatoren en een gebruiksvriendelijke regeling met kleurendisplay. Hij kan worden aangesloten op elk afgiftesysteem, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Bij voorkeur werkt het afgiftesysteem met lage watertemperaturen.

 

NIBE F750
NIBE F750

NIBE F730

All-in-one modulerende ventilatielucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler

De NIBE F730 is een modulerende ventilatielucht-warmtepomp die een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie (type C), cv-verwarming en warmtapwater. Hij wint hiervoor warmte terug uit ventilatielucht. Het moduleren van de warmtepomp zorgt ervoor dat de levering van warmte perfect wordt afgestemd op de vermogensvraag. Dat waarborgt een hoog rendement. De warmtepomp heeft een fraai uiterlijk en is door zijn complete uitvoering snel en eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen en appartementen. F730 heeft een ingebouwde boiler van 180 liter, een elektrische verwarmingselement, een circulatiepomp, ventilatoren en een gebruiksvriendelijke regeling met kleurendisplay. Hij kan worden aangesloten op elk afgiftesysteem, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Bij voorkeur werkt het afgiftesysteem met lage watertemperaturen.

 

NIBE F730
NIBE F730

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.