Warmtepompen van Panasonic

Panasonic is leverancier van lucht-/waterwarmtepompen. Panasonic is leverancier van verschillende warmtepompen, waaronder lucht-water en lucht-lucht (airco’s).

All-Electric Warmtepompen:

Panasonic K & L serie – All-in-One, Mono-Bloc of Bi-Bloc

Panasonic zet de nieuwe standaard met de nieuwe Aquarea L-serie. Lucht-water warmtepompen op Propaan. Het natuurlijke koudemiddel R290 heeft een ODP van 0 en een GWP van slechts 3! Een zeer duurzame keuze dus. Ook is de K-serie op de markt verschenen, deze warmtepompen bevatten R-32 koudemiddel. R-32 is een milieuvriendelijker alternatief voor het koudemiddel R-410A. Vergeleken met R-410A is het GWP (de mate waarin een broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde) van R-32 slechts een derde, terwijl het een veel lager koudemiddelvolume mogelijk maakt.

De Aquarea modellen van Panasonic zijn verkrijgbaar als vloermodel onder de naam Aquarea All-in-One Compact, en als wandmodel onder de naam Aquarea Bi-Bloc (met split buiten-unit) en Aquarea Mono-Bloc (met monobloc buitenunit). De wandmodellen zijn tevens toe te passen in een hybride opstelling.

 • De All-in-One vloermodellen hebben een geïntegreerde warmtapwaterboiler van 185 liter. Het formaat is gelijk aan een koelkast van 169 cm, met een voetafdruk van 60 cm x 60 cm. De buitenunit bij een All-in-One is een split-unit.
 • De wandmodellen Aquarea Bi-Bloc (met split buiten-unit) en Aquarea Mono-Bloc (met monobloc buitenunit) leveren dezelfde verwarmingsprestaties als de vloermodellen, maar ze bevatten geen warmtapwaterboiler. Daardoor zijn ze kleiner.
 • Combinatie met losse warmtapwaterboiler is mogelijk
 • Wand- en vloermodellen zijn verkrijgbaar in dezelfde vermogens variërend van 3 tot en met 9 kW.
 • De SCOP-waarden van Panasonic Aquarea L-generatie(afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn
  • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 4,84 – 5,07
  • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 3,32 – 3,67
 • De SCOP-waarden van Panasonic Aquarea K-generatie(afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn
  • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 4,44 – 5,12
  • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 3,41 – 3,63
 • De Aquarea modellen kunnen ook koelen
 • Panasonic geeft vijf jaar garantie op haar producten, mits geïnstalleerd en in bedrijf gesteld door een gecertificeerd installateur.  

 

Panasonic Aquarea All-in-One cutout
Panasonic Aquarea All-in-One

 

Hybride Warmtepompen: 

Panasonic K-serie – All-in-One of Bi-Bloc

Wanneer je niet volledig kunt of wilt overschakelen op all-electric zijn hybride oplossingen het overwegen waard. Panasonic biedt ook oplossingen in het hybride segment. Hiervoor is het Hybrid+ concept ontwikkeld.

De Aquarea warmtepompen van Panasonic kunnen ook als hybride worden geplaatst, in samenwerking met een cv-ketel. Omdat de cv-ketel in die situatie het warmtapwater blijft verzorgen, is een geïntegreerde warmtepompwaterboiler niet nodig. Dezelfde woning kan bovendien verwarmd worden met een kleiner vermogen dan bij all-electric, omdat de cv-ketel een deel van het vermogen levert.

Panasonic Aquarea Buitenunit
Panasonic Aquarea Buitenunit

Alle Advertorials van Panasonic

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.