Warmtepompen van Remeha

Remeha is leverancier van lucht-/waterwarmtepompen, zowel all-electric als hybride.

All-Electric Warmtepompen

Remeha Mercuria E, Eria Tower E en Neptuna E

De all-electric warmtepompen van Remeha zijn onder te verdelen in 3 productgroepen: Mercuria E, Eria Tower E en Neptuna E. De toevoeging ‘E’ maakt duidelijk dat het hier gaat om de All-Electric versies. Van Mercuria en Neptuna zijn ook hybride versie beschikbaar, aangeduid met ‘H’.

Mercuria E is het compacte model, zonder geïntegreerde warmtapwaterboiler. Eria Tower E is het ‘all-in-one’ model met geïntegreerde warmtapwaterboiler. Neptuna E, ten slotte, wordt gekenmerkt door een bredere vermogensrange en een ingebouwd buffervat van 40 liter.

 • Eria Tower E heeft een geïntegreerde warmtapwaterboiler van 180 liter. Het formaat is gelijk aan een koelkast van 135 cm hoog, met een voetafdruk van 60 cm x 70 cm.
 • Mercuria E levert dezelfde verwarmingsprestaties als Eria Tower, maar bevat dus geen warmtapwaterboiler. Daardoor is de binnenunit kleiner en kan deze gecombineerd worden met een losse warmtapwaterboiler, aan te passen op de gebruikerswensen
 • Eria Tower en Mercuria zijn verkrijgbaar in dezelfde vermogens, variërend van 4,0 tot en met 9,0 kW. Neptuna heeft nog twee grotere (nominale) vermogens van resp. 11 en 14 kW
 • De SCOP-waarden van Eria, Mercuria en Neptuna (afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn
  • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 2,8 – 3,4
  • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 2,8 – 3,4
 • Remeha levert geen Monobloc oplossing. Mercuria, Eria en Neptuna worden geleverd met een zogeheten split-buitenunit.
 • Alle modellen van Remeha kunnen ook koelen
 • Remeha geeft twee jaar garantie op haar producten

Hybride Warmtepompen

Remeha Mercuria H of Remeha Neptuna H

Wanneer je niet volledig kunt of wilt overschakelen op all-electric, zijn hybride oplossingen het overwegen waard. Remeha biedt Mercuria en Neptuna ook aan in een hybride variant, aangeduid met de ‘H’, in plaats van de ‘E’ voor de all-electric versie. Qua prestaties en uiterlijk zijn ze nagenoeg identiek aan hun volledig electrische tegenhangers.

Mercuria H en Neptuna H worden dus altijd in een hybride-opstelling geplaatst, in samenwerking met een cv-ketel. Omdat de cv-ketel in die situatie het warmtapwater blijft verzorgen, is een geïntegreerde warmtepompwaterboiler niet nodig. Dezelfde woning kan bovendien verwarmd worden met een kleiner vermogen dan bij all-electric, omdat de cv-ketel een deel van het vermogen levert.

Alle advertorials van Remeha

Postcodecheck

Vul hieronder jouw 4-cijferige postcode in en check of wij in jouw regio beschikbaar zijn.

Doe de scan Beschikbaar!

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.